Nätbutiker

Nedan tar vi upp lite fakta om olika företag som säljer linser på nätet. Fokus ligger på prisnivå, utbud och leveranstider.

Lenson
– företaget har enligt dem själva Sveriges bredaste och billigaste sortiment.  Hur det är med den saken vill vi låta vara osagt, men det råder ingen tvekan om att du kan hitta ett bra utbud av linser här. Lenson är även snabba med sina leveranser. Företaget värdesätter också säkra leveranser högt och erbjuder ompaketering av linser. Det innebär att du får linserna trygg och säkert hem till din brevlåda, och inte behöver ta omvägen till posten för att hämta dem.

Lensy – en ganska nystartad butik. Har ett brett sortiment av linsmodeller. Priserna tillhör de bättre i Sverige och ligger i det absolut lägsta skiktet. Du kan exempelvis beställa 3 månaders förbrukning av Purevision – linser för bara 293 kronor inklusive frakt. Internetbutiken har en pedagogisk och lätthanterlig webbplats.

Linslagret – företaget har bara funnits på marknaden ett par år, men de konkurrerar nu med riktigt förmånliga priser. De har inte lika bra sortiment som Lensy och Lensway, men å andra sidan så kan du hitta din modell här till en svårslaget pris. Leveranserna kan ibland ta ett par dagar extra.

Lensway – företaget var först i Sverige med linser på nätet och har ett väletablerad och fungerande koncept. Företaget har som mål att skicka 95 procent av alla beställningar redan samma dag. Lensway har allt i linsväg och har även ett stort sortiment av glasögon och bågar. Studenter erhåller rabatt på Lensway, men annars har linsjätten numera svårt att konkurrera prismässigt jämfört med många av uppstickarna. Som exempel kan nämnas att 3 månaders förbrukning av Purevision-linser kostar 707 kr med frakt.

Netlens – en av Sveriges största nätbutiker för linser och pålitliga med snabba leveranser. Företaget postar 50 procent av alla beställningar inom ett dygn. Lite mer ovanliga modeller kan ta upp till en vecka. Netlens garanterar att alla linser är orignalprodukter. Du kan alltså lugnt lita på att du får samma linser som hos din optiker.